Document

بازگشت

زمان مطالعه : ۴ دقیقه و ۵۹ ثانیه

برای درمان کمر درد چه وقت باید به جراحی پناه ببریم ؟

اداره کمر درد : با کمر درد خود چکار کنیم؟

[caption id="" align="alignright" width="200"]با کمر درد خود چکار کنیم؟ با کمر درد خود چکار کنیم؟[/caption]

از هر ده فرد، هشت نفر در طول زندگی خود به کمر درد مبتلا می شوند اما بسیاری از بیماران درک درستی از چگونگی مدیریت درد خود ندارند و نمی دانند گام بعدی برای درمان چیست؟

 

 

 

اداره کمر درد : آیا ورزش شدید مفید است؟

[caption id="" align="alignright" width="200"]آیا ورزش شدید مفید است؟ آیا ورزش شدید مفید است؟[/caption]

بسیاری از مردم مجبور به احتیاط بسیار زیاد جهت انجام کارهای روزمره خود می شوند به طوری که فعالیت های روزانه خود را برای درمان کمر درد محدود می کنند و با رعایت بلند کردن اجسام یا ورزش شدید ممکن است مجدداً دچار درد کمر شوند.

 

 

درمانهای محافظه کارانه متداول قبل از عمل

[caption id="" align="alignright" width="200"]درمانهای محافظه کارانه متداول قبل از عمل درمانهای محافظه کارانه متداول قبل از عمل[/caption]

به طور کل همه بیماران بعد از ابتلا به کمر درد به دنبال راه های سریع تر و ساده تر جهت درمان دردشان هستند ،برخی از رایج ترین درمان ها موارد زیر است.

 

 

 

درمان کمر درد: گرم یا سرد کردن کمر

[caption id="" align="alignright" width="200"]گرم یا سرد کردن کمر گرم یا سرد کردن کمر[/caption]

درحالیکه شواهد کمی وجود دارد که با گرم یا سرد کردن بتوان درد کمر را کاهش داد، اما برخی از بیماران  بیان می دارند که این روش موجب بهبود کمردردشان شده است. برای انجام این روش باید محل درد را به طور متناوب و به فواصل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه سرد و گرم کرد،این روش در برخی از بیماران جهت کاهش درد مناسب است.

 

 

درمان کمر درد: داروهای مسکن

[caption id="" align="alignright" width="200"]داروهای مسکن داروهای مسکن[/caption]

گرچه داروهای مسکن درواقع نمی توانند موجب التیام صدمات وارد شده به کمر باشند، اما گروهی از مسکن ها که نقش ضد التهابی دارند موجب کاهش التهاب ناحیه آسیب دیده شده و می توانند موجب کاهش درد گردند بنابراین مسکن ها به عنوان مکمل درمان های حمایتی مانند فیزیوتراپی می باشند. در حین فیزیوتراپی ممکن است به دلیل کشش عضلات و تاندون ها درد بیمار به طور موقت تشدید یابد که در این موارد برای کاهش التهاب و درد ناشی از تمرین های فیزیوتراپی مصرف مسکن ها می تواند مفید باشد.

 

درمان کمر درد: تغییر عادات غلط و نظارت بر درد

[caption id="" align="alignright" width="200"]تغییر عادات غلط و نظارت بر درد تغییر عادات غلط و نظارت بر درد[/caption]

از آنجایی که بسیاری از کمر دردها در مدت چند روز تا چند هفته به سادگی، با تغییر عادات غلط، از جمله نشستن استاندارد و بلندکردن صحیح اجسام، خود به خود بهبود می یابند. بیماران می توانند با تغییر عادات ناصحیح خود موجب بهبود کمر درد شده و مانع از عود مجدد آن شوند. عدم افزایش وزن، ترک سیگار، تنظیم وضعیت خوابیدن، عدم رانندگی طولانی، ورزش منظم، مانند پیاده روی و یا شنا موجب می شود که شما کمر سالم و بدون درد داشته باشید.

 

درمان کمر درد: چه وقت باید برای درمان کمر درد زیر تیغ جراحی رفت؟

[caption id="" align="alignright" width="200"]چه وقت باید برای درمان کمر درد زیر تیغ جراحی رفت؟ چه وقت باید برای درمان کمر درد زیر تیغ جراحی رفت؟[/caption]

این موضوع از موضوعات مهم و اساسی در درمان کمر درد است، شاید نظرات در این مورد متفاوت باشد، به طور مثال شما با پزشکی مشورت می کنید که معتقد است برای درمان درد کمرتان باید جراحی شوید و پزشکی دیگر به این امر اعتقادی ندارد. اگر بعد از درمان هایی غیر از جراحی مثل ورزش و فیزیوتراپی، طب سوزنی، تزریق استروئید و دارو درمانی بهبودی در میزان کمر دردتان حاصل نشد باید به جراحی فکر کرد.

 

درمان کمر درد: جراحی کمر

[caption id="" align="alignright" width="200"]جراحی کمر جراحی کمر[/caption]

جراحی کمر اغلب موجب بهبودی درد، کرختی و بی حسی دست ها و پاها می شود، این علائم، اغلب به دلیل فشار اعصاب در اطراف نخاع شما به وجود می آید. اعصاب نخاعی ممکن است به دلایل مختلفی تحت فشار قرار گیرند:۱- فتق دیسک: بیرون زدگی دیسک به داخل کانال نخاعی که فضای داخلی کانال نخاعی را تنگ می کند. ۲- تنگی کانال نخاعی: رشد ساختمان استخوانی و لیگامان های داخل کانال نخاعی، آرتروز مهره های کمری، همه می توانند خارهایی ایجاد کنند که به درون کانال نخاعی برجسته شده و موجب تنگی کانال شوند.

 

انواع جراحی دیسک :

دیسککتومی: دیسککتومی به دو روش بسته (بدون بیهوشی و برش جراحی) و باز (تحت بیهوشی عمومی و با برش جراحی)انجام می شود. دیسککتومی نوعی از جراحی است که در آن قسمت بیرون زده دیسک که به ریشه های عصبی یا طناب نخاعی فشار وارد می کند اصلاح می شود.

[caption id="" align="alignright" width="200"]دیسککتومی بسته از راه پوست با کمک لیزر  (PLDD) دیسککتومی بسته از راه پوست با کمک لیزر (PLDD)[/caption]

دیسککتومی بسته از راه پوست با کمک لیزر  (PLDD) : روش نوینی است که بدون بیهوشی و برش جراحی با کمک یک سوزن نازک انجام می شود، در این روش استخوان یا ساختار بیومکانیک مهره ها درگیر نمی شوند و موجب کمترین آسیب به بافت های اطراف دیسک می شود، بنابراین ریسک درد بعد از عمل و چسبندگی های ناشی از اعمال جراحی باز دیسک در این روش به حد صفر می رسد، این روش نیازی به بیهوشی و برش جراحی ندارد و بیمار همان روز یا صبح روز بعد، از بیمارستان ترخیص می شود. تمام این موارد با کمک یک سوزن انجام می شود که تحت راهنمایی اشعه ایکس وارد دیسک بیرون زده شده و حجم دیسک را کم می کند و فشار از روی کانال نخاعی و ریشه های عصبی برداشته می شود.

 

انواع جراحی دیسک

[caption id="" align="alignright" width="200"]دیسککتومی باز دیسککتومی باز[/caption]

دیسککتومی باز: در روش باز دیسککتومی که در بیمارستان و تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، برای اینکه جراح دیسک بیرون زده را بهتر ببیند قبل از اصلاح دیسک بیرون زده تکه کوچک یا تمام استخوان قسمت پشتی نخاع برداشته می شود که به آن لامینوتومی یا لامینکتومی می گویند، برای انجام این عمل نیاز به بیهوشی عمومی و برش جراحی می باشد، و بیمار باید حداقل یک شب در بیمارستان بستری شود.

 

لامینوکتومی برای درمان تنگی کانال

[caption id="" align="alignright" width="200"]لامینوکتومی برای درمان تنگی کانال لامینوکتومی برای درمان تنگی کانال[/caption]

لامینوکتومی شایع ترین جراحی برای درمان تنگی کانال است، این جراحی، فشاری که بر اثر سن بر روی نخاع ایجاد می شود را بهبود می بخشد، این روش در موارد دیگر از جمله صدمه به کمر، دیسک های بیرون زده و تومور ها استفاده می شود، در لامینوکتومی استخوان قسمت خلفی مهره و بافت ضخیم شده پشت نخاع کاملا از بدن خارج می شود و در اکثر موارد برای جلوگیری از ناپایداری مهره ها از ایمپلنت های فلزی یا استخوانی در جهت ثابت کردن مهره ها استفاده می شود، که این ثابت کردن مهره ها به هم موجب افزایش احتمال ایجاد  عوارض شده و مدت دوره نقاهت از بیماری را طولانی می کند.

 

انتخاب روش درمان

[caption id="" align="alignright" width="200"]انتخاب روش درمان انتخاب روش درمان[/caption]

همیشه پزشکان متعهد به این  اعتقاد دارند که با روش های کمتر تهاجمی، به درمان درد بیمار کمک کنند و از انجام روش های پرخطر با عوارض و هزینه بالا جلوگیری شود. در نهایت با راهنمایی پزشکتان و  مشورت با او بهترین روش درمانی برای شما به کار می رود. همیشه به یاد داشته باشید جراحی تنها راه درمانی نیست، بلکه آخرین راه درمانی است.

مقالات پیشنهادی